Longhorn schedel als decoratie

Een huis is pas af met passende decoratie en het is dus van belang om hiervoor objecten uit te kiezen die goed bij jullie passen en bij de sfeer die jullie willen creƫren. Houden jullie van een wat stoere, landelijke sfeer, dan is een longhorn schedel een ideale accessoirs. Dit geeft meteen heel veel uitstraling en sfeer. Het fijne is ook dat het eigenlijk in iedere interieurstijl heel goed past. Of je nu een landelijke stijl hebt gekozen, klassiek of juist heel modern, een longhorn schedel vormt hierop altijd een uitstekende aanvulling. Bovendien past het eigenlijk in iedere ruimte, zoals woonkamer, hal en slaapkamer. Het enige punt om rekening mee te houden is dat de hoorns vrij groot zijn, dus in het toilet zal het bijvoorbeeld niet zomaar opgehangen kunnen worden. Niet alleen voor in de woning is dit een prachtige decoratie, ook voor buiten is het heel goed te gebruiken. Door dat het een natuurlijk materiaal is kan het wel tegen een stootje. Hang bijvoorbeeld eens een longhorn schedel aan de veranda of aan je tuinschuurtje, dit geeft echt meteen een prachtige landelijke en natuurlijke uitstraling. Zo kun je dit decoratieobject dus op heel veel verschillende manieren in en rond je huis gebruiken.

Longhorn schedel van de Texas longhorn

Van welk dier is een longhorn schedel nu afkomstig? Deze komt van de Texas Longhorn, een runderenras dat in de Verenigde Staten van Amerika leeft. Het opvallendste kenmerk van deze dieren is de spanwijdte van hun hoorns, deze kan maar liefst 140 tot 170 centimeter bedragen! In het wild kwamen deze natuurlijk uitstekend van pas, om zich te kunnen verdedigen tegen aanvallen van natuurlijke vijanden. Tegenwoordig kom je deze dieren vooral tegen op boerderijen waar ze gefokt worden vanwege hun vlees. Bij Buffalo Schedels kun je een longhorn schedel kopen om je huis mee te decoreren. Zij kopen deze schedels enkel in via slachterijen. Het dier is dus niet doodgemaakt enkel om ervoor te zorgen dat jij een mooi object op kunt hangen. Nee, het zou hoe dan ook al geslacht worden en zij verkopen de schedels, zodat ook daar iets nuttigs mee gedaan wordt. Bij je aankoop krijg je een bewijs van echtheid, van uniciteit, en je kunt daarop ook zien waar het dier geleefd heeft. Wat het voordeel is van een echte longhorn schedel ten opzichte van een kunststoffen namaakvariant, is dat ieder dier uniek is en iedere schedel dus ook.

Unieke schedels bij Buffalo Schedels

Bij Buffalo Schedels kun je dus echt een volkomen unieke longhorn schedel aanschaffen, wat betekent dat het verstandig is om de verschillende modellen die je op hun website ziet staan ook allemaal goed te bekijken. Ze zijn immers allemaal net even iets anders, de hoorns hebben een net iets andere kleur en ook de grootte kan natuurlijk verschillen. Je kunt bij deze zaak bovendien niet enkel terecht voor een prachtige longhorn schedel, je kunt er ook heel mooie buffelschedels aanschaffen. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid tot keus uit:

  • gebleekt
  • ongebleekt
  • gegraveerd

Bij de gebleekte variant is de schedel zelf lichter gemaakt. Dit heeft als voordeel dat de kleur van de hoorns er meer bij afsteekt en dat deze meer opvalt als hij aan de muur hangt. Een ongebleekte variant heeft dan weer als pluspunt dat deze echt helemaal in de natuurlijke staat is en een natuurlijke uitstraling heeft. De gegraveerde modellen zijn op een unieke manier bewerkt en hebben daardoor ook een geheel eigen uitstraling. Er valt dus uit vele opties te kiezen, bekijk daarom rustig welke longhorn schedel of buffelschedel voor jullie interieur de beste optie is! Lees meer….

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn