Volg de vooropleiding voor theater

toneelhuisamsterdam - vooropleiding theaterOm het theater in te kunnen en op het toneel te mogen staan moet een opleiding worden gevolgd. Voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar is het mogelijk om alvast een voorproefje te nemen tijdens de vooropleiding voor theater. Deze opleiding is te volgen in Amsterdam en is zeer geliefd. Er worden veel verschillende lessen gegeven, zodat de leerlingen een uitstekende basis krijgen voor de toekomst. Velen willen namelijk verder in het toneelspelen en ambiëren een carrière als acteur of actrice. Om dit echt voor de kost te kunnen doen is het belangrijk om vroeg te beginnen, een goed cv op te bouwen en vooral veel werkervaring op te doen. Tijdens de vooropleiding voor theater krijgt u veel lessen in onder andere de volgende zaken:

  • Emotionaliteit en gevoeligheid
  • Concentratie en verbeelding
  • Lef en vertrouwen

Dit zijn allemaal hele belangrijke zaken tijdens het toneelspelen. Ook leert u hierdoor veel over uzelf en over anderen. Door goed om te gaan met uw eigen emoties is het ook veel makkelijker om ineens een emotie tot uiting te brengen die u eigenlijk helemaal niet voelt. Een goede acteur of actrice kan bewijs van spreken op commando huilen en veel verschillende emoties en gevoelens laten zien. Dit is echt iets waar veel op geoefend moet worden gedurende de lessen bij de vooropleiding voor theater. Het is ook belangrijk dat u goed leert om te gaan met emoties van anderen. De vooropleiding voor theater is speciaal opgezet om jongeren een kans te geven een goede basis te leggen op het gebied van acteren. Zomaar met de HBO opleiding beginnen is vaak behoorlijk zwaar. Door eerst de volledige vooropleiding te hebben doorlopen, heeft u veel meer kans van slagen op het HBO. Kijk dus vooral naar de mogelijkheden en neem contact op voor meer informatie of om u in te schrijven.

Een goede leerschool bij de vooropleiding voor theater

Voordat u naar de vooropleiding voor theater gaat, is het absoluut een pre om al veel geleerd te hebben op het gebied van toneelspelen. U wordt sneller aangenomen bij één van de verschillende toneelscholen in Nederland wanneer de vooropleiding met goede cijfers is afgerond. Ook staat dit heel goed op uw CV. Door een goede avondcursus te volgen kunt u de opleiding ook gemakkelijk combineren met een parttime baan of een andere opleiding die overdag plaatsvindt. Deze opleiding is te volgen voor iedereen die tussen de 16 en 24 jaar oud is. Voor velen is het vaak zo dat de middelbare school nog moet worden afgerond en het kan dan ook goed samen. Door de directe aanpak en docenten die ook kritisch kunnen zijn, weet u zeker dat u een goede basis kunt leggen voor de toekomst.

Verschillende disciplines

Een goede vooropleiding voor theater kan gedaan worden door iedereen die een carrière op wil bouwen als acteur of performer. Dit is natuurlijk heel breed en tijdens de vooropleiding voor theater wordt er dan ook alles aan gedaan om veel verschillende technieken aan te leren in relatief korte tijd. Het is dus belangrijk dat er echt inzet wordt getoond en de meeste docenten zullen ook streng optreden wanneer er iets niet goed gaat. Hierdoor leert u des te sneller. Alle basisprincipes worden onder de loop genomen, zodat u een goede basis heeft en gemakkelijk aan de langere opleiding op het HBO kunt beginnen. Vooral het omgaan met emoties is heel belangrijk en het is het beste wanneer u dit snel onder de knie heeft. Heeft u interesse in deze opleiding? Bel dan snel voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn