Op zoek naar sieraden? Amsterdam heeft een juweel van een winkel

Het dragen van sieraden is een eeuwenoud, nee zelfs millennia-oud gebruik. In feite zou je kunnen stellen dat zo lang er mensen bestaan, er ook sieraden bestaan. Traditioneel (en nog steeds) werden en worden sieraden gebruikt om iemand te versieren, op te laten vallen en diens sociale status aan te geven. Sieraden zijn, net als andere accessoires, zoals schoenen, riemen, kapsels of make-up, een ideale manier om op modebewuste en stijlvolle wijze je natuurlijke schoonheid te accentueren en je eigen stijl en identiteit tot uitdrukking te brengen. En waar vind je natuurlijk de beste, mooiste, elegantste en meest stijlvolle sieraden? In Amsterdam natuurlijk! In onze hoofdstad zit aan de Nieuwe Spiegelstraat op nummer 46 de sieradenwinkel van Gilian, waar zij haar eigen sieradenlijn ontwerpt, creëert en verkoopt. De sieradenlijn en –winkel heten Gilian Originals en daar is geen woord van gelogen. Elke stap in het productieproces is in handen van Gilian, een zeer creatieve dame die is geboren in de jaren zeventig, nog steeds gefascineerd is door dat decennium en dat ook duidelijk laat blijken in haar kleurrijke ontwerpen en creaties. Met veel plezier, passie, toewijding en perfectionisme maakt Gilian sieraden die niet alleen eenvoudig zijn en geschikt voor alledag, maar ook tijdloos, elegant en klassiek. Gilian Originals werkt uitsluitend met materialen van de hoogste kwaliteit, zoals 14- en 24-karaats goud, sterling zilver en halfedelstenen. Dit wordt gereflecteerd in de prijzen, die aangeven dat Gilian Originals sieraden niet zomaar thuishoren in het eerste het beste warenhuis of de zoveelste kledingzaak. Gilians sieraden zijn desondanks betaalbaar, vooral gezien de zeer hoge kwaliteit en de garantie dat ieder sieraad heel lang meegaat. Natuurlijk zo lang er verantwoordelijk en zuinig mee om wordt gegaan. Ben je dus op zoek naar sieraden in Amsterdam en schrik je er niet voor terug om wat meer uit te geven voor serieus hoge kwaliteit sieraden, dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Nieuwe Spiegelstraat 46.

De mooiste sieraden in Amsterdam en online

Voor de sieraden van Gilian Originals hoef je echter niet per se naar Amsterdam te komen. Op gillianoriginals.nl vind je de gehele collectie, inclusief informatie over de materialen, ontwerpen, de winkel, bestel-, verzend-, retour-, en garantieregelingen en natuurlijk ook over Gilian zelf: ze ontwerpt, creëert en verkoopt zelf al haar sieraden, Amsterdam is haar uitvalsbasis, zowel voor werk als privé en wanneer ze even behoefte heeft om te ontspannen, zich terug te trekken of te ‘onthaasten’ houdt ze vakantie met haar gezin op Ibiza, waar ze een huisje betrekken op het platteland, midden in de natuur, ver weg van alle stedelijke chaos en herrie. Over het algemeen vindt Gilian de drukte, levendigheid en hectiek van de stad juist een inspiratie. Daarom ontwerpt, vervaardigt en verkoopt ze haar sieraden in Amsterdam. Het is de ideale stad voor een klein, maar kwalitatief hoogwaardig boetiekje zoals Gilian Originals. Al maakt Gilian haar sieraden in Amsterdam, ze verkoopt ze tot ver daarbuiten dankzij haar website waar bezoekers ook eenvoudig uit de Gilian Originals-collectie kunnen bestellen. Kettingen, oorbellen, ringen, armbanden en andere exclusieve sieraden, in Amsterdam geproduceerd, kunnen zo eenvoudig in het hele land worden besteld en bezorgd. Betalen gaat eenvoudig via de website, bijvoorbeeld door middel van een creditcard of iDeal of AfterPay. Op de website vind je tevens een digitale online persmap, waar je kunt zien wie allemaal al gebruik hebben gemaakt van deze unieke sieraden uit Amsterdam. Zo droeg Angela Schijf Gilian Originals, evenals onder anderen Wendy van Dijk, Linda de Mol en Sylvie Meis. Draag je Gilian Originals sieraden uit Amsterdam, dan bevind je je dus in zeer gedistingeerd gezelschap! Op de website vind je ook een overzichtje van de materialen en symbolen waar Gilian veel mee werkt. Zo komen in haar ontwerpen vaak symbolen terug als een:

 • hartje
 • hoefijzer
 • infinity- of oneindigheidssymbool
 • cirkel (die bijvoorbeeld Karma of wederkerigheid representeert)
 • klavertjevier
 • kruis
 • lotus
 • maan
 • ohm-teken
 • pijl
 • slang
 • ster
 • Tree of Life of Levensboom
 • alziend oog
 • Boeddha
 • Ganesha, de Indiase god met de olifantenkop
 • Hamsa-handje

Uit deze opsomming kun je al zien dat de ontwerpen van Gilian Originals sterk zijn geïnspireerd door onder andere de oosterse spiritualiteit uit de jaren zeventig. Dit leidt tot de eenvoudige, doch elegante ontwerpen van Gilian Originals sieraden. Amsterdam vormt als internationale stad vol diversiteit inderdaad een prachtige en kleurrijke inspiratie voor Gilians sieraden.

Fashion, kunst en edelstenen

Gilian beschouwt haar werk als kunst en vakmanschap, wat leidt tot de prachtige vervaardiging en kwalitatieve uitwerking van haar sieraden. Amsterdam huisvest genoeg mensen en verwelkomt genoeg toeristen die dit soort producten optimaal weten te waarderen. De sieraden, in Amsterdam verkocht in de winkel aan de Nieuwe Spiegelstraat en online via gillianoriginals.nl, zijn niet goedkoop, maar ook verre van onbetaalbaar. Aan de prijs kun je zien dat je daadwerkelijk voor kwaliteit betaalt. Ben je dus op zoek naar unieke, vakkundig handgemaakte, lokaal geproduceerde sieraden? In Amsterdam moet je dan zeker Gilian Originals een keer bezoeken, of haar website raadplegen wanneer je niet naar Amsterdam kunt komen. Gilian Originals’ sieraden, in Amsterdam gekocht of online, staan garant voor een ideale, persoonlijke en authentieke aanvulling op elke outfit. Je laat ermee zien wie je bent, wat je mooi vindt en hoe stijlvol jij kan zijn door middel van sieraden. Amsterdam is de ideale locatie voor een dergelijke aankoop, maar ook online kun je prima terecht voor jouw nieuwste sieradenaanwinst!

Meer van Gilianoriginals.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn