Voetbal in Rotterdam

Een aantal jaar geleden ben ik voor mijn werk naar Rotterdam verhuisd. Ik geniet van de stad. De mensen zeggen waar het op staat en zijn hartelijk en open. Daarbij houd ik van het eten, de mooie uitzichten en mijn fraaie huis in Rotterdam-Zuid. Mijn liefde voor de stad had ik vooraf wel een beetje zien aankomen. Als we met het gezin een dagje weggingen riep ik altijd: ik wil naar de Maasstad! Wat ik vooraf niet had verwacht, was dat ik ook zou genieten van het voetbal in Rotterdam. De liefde voor Feyenoord zit bij veel Rotterdammers erg diep. Dat ik tegenwoordig zo geniet van het spelletje komt mede door het geweldige voetbalcafé dat ik al in mijn tweede week ontdekte: The Hide Away! Is er voetbal in Rotterdam, dan is dit café tot de nok toe gevuld met enthousiaste voetbalfans. Waarom ben ik een liefhebber van deze kroeg?

  • Een geweldige sfeer
  • Grote schermen om de wedstrijd te kijken
  • Dichtbij de Kuip
  • Lange openingstijden

Wanneer Feyenoord op zaterdagavond voetbalt, zit het café om vijf uur ’s middags bomvol. Mensen zijn enthousiast, maar ook enigszins gespannen. Er komen lekkere bitterballen op tafel en het bier is niet aan te slepen. Als de wedstrijd dan begint, barst het los. Er wordt aandachtig gekeken naar de grote schermen, die het altijd gewoon doen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik de wedstrijd niet heb kunnen kijken! In de pauze is er uiteraard de gelegenheid om volop te praten over het eerste bedrijf. Voetbal in Rotterdam is veel leuker als je het samen beleeft en de sfeer in dit café is geweldig. Wil jij ook live voetbal komen kijken? Ga dan eens naar cafethehideaway.nl. Daar vind je de openingstijden van de kroeg en zie je de laatste informatie over aankomende wedstrijden. Ook staat daar een link naar de Facebookpagina, waar het laatste nieuws wordt gedeeld. Is er voetbal in Rotterdam, kom dan snel langs voor een onvergetelijke avond!

Voetbal in Rotterdam: de Kuip op loopafstand

Nog een voordeel van deze kroeg: de Kuip is op loopafstand. Dat betekent dat je vooraf met mensen aan tafel zit die vervolgens richting het stadion vertrekken. Jullie kijken allebei naar live voetbal in Rotterdam, maar zij doen dat in het stadion en jij op TV! Weet Feyenoord te winnen, dan staat het café die avond op zijn kop. Bij verlies komen de mannen enigszins beteuterd binnen, maar de sfeer zit er al snel weer goed in! Speelt de club een bijzondere wedstrijd, zoals een grote wedstrijd tegen een concurrent? Dan merk je dat ook rondom het stadion. Je geniet dan mee van de ambiance en wacht gespannen op het eerste fluitsignaal. Tot slot vind ik het ook erg prettig dat de kroeg lang open blijft. In mijn oude woonplaats was ik het gewend dat de barman om een uur om tien zijn bord naar binnen haalde, maar hier in Rotterdam gaat men vrolijk door tot na middernacht. Ook na de wedstrijd kun je dus gewoon blijven zitten en plezier maken. Soms gaat de avond door tot in de late uurtjes. Dit alles maakt voetbal in Rotterdam hartstikke leuk; een feest voor iedere voetbalfan!

Vrienden maken

Ik heb de afgelopen maanden een aantal goede vrienden leren kennen in de kroeg. Als je iedere week samen van voetbal in Rotterdam geniet, ontstaat er toch al snel een band. Inmiddels zijn dit kameraden geworden waar ik iedere wedstrijd mee kijk. Ik ben dus nog altijd in de kroeg te vinden en heb geen enkele intentie om daar mee op te houden. Ben jij fan van voetbal in Rotterdam, kom dan snel eens langs!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn