Waarom je paard niet zonder een paarden fleece deken kan

Moeder natuur rustte onze paarden uit met zeer effectieve “kleding” om ze warm en comfortabel te houden. Zelfs in het koudste winterweer met heel veel sneeuw. Hun lange haren vormen een ​​isolerende laag warme lucht rondom hun lichaam. Wanneer een laagje sneeuw zich ophoopt op hun rug, voorkomen de natuurlijke oliën en het dikke haar dat het vocht de huid bereikt. Paarden hebben zelfs een ingebouwd afvoersysteem: wanneer hun vacht nat wordt, duwt hun lichaamswarmte het vocht naar buiten – naar de punten van de haren waar het vervolgens in de lucht verdampt. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt ligt, kan dit vocht zelfs ijspegels op de uiteinden van de haren vormen, maar nog steeds op een comfortabele afstand van de huid. Of je paard bezweet is van een zware rit of “doorweekt” door de regen, de natte vacht van je paard verliest tijdelijk zijn vermogen om een ​​opwarmende luchtruimte rondom hem te creëren. Als je je paard in zijn stal plaatst op een stevige, koude dag zonder hem eerst af te drogen, kan hij gek worden en extra energie verbranden wanneer hij probeert op te warmen. Dit betekent niet dat je uren moet besteden aan het drogen van je paard. Een eenvoudige absorbeertechniek die ik in dit artikel zal delen, vereist heel weinig tijd en een minimaal budget. De enige essentiële uitrusting die je nodig hebt, is een wollen of polair paarden fleece deken. Beide zijn uitstekende vochtafvoerende materialen die zijn ontworpen om een ​​luchtruimte rond je paard te creëren. Een paarden fleece deken is nu ook verkrijgbaar in verschillende soorten high-tech synthetische vochtafvoerende materialen. Deze werken ook goed. Bekijk het aanbod aan dekens op www.ascotsfinest.nl

Het nut van een paarden fleece deken

Een paarden fleece deken is een nuttige uitrusting en verschillende soorten kunnen worden gebruikt om jouw paard op verschillende manieren te beschermen, warm, droog en schoon te houden of een combinatie van alle vier. Een paarden fleece deken ziet er ook goed uit, dus je zult waarschijnlijk een aantal paardendekens willen hebben voor verschillende gelegenheden en behoeften. Ascot’s Finest heeft een enorme verscheidenheid aan paarden fleece dekens beschikbaar, die allemaal ongelooflijk handig zijn op hun eigen manier. Het kan echter verwarrend zijn als het gaat om het beslissen welk deken te gebruiken. Wanneer je de term ‘paarden fleece deken’ hoort, wordt meestal verwezen naar een deken dat vocht afvoert van de vacht van een nat paard en warmte vasthoudt tegen zijn lichaam zodat hij niet afkoelt terwijl hij droogt. Een paarden fleece deken is handig, bijvoorbeeld wanneer jouw paard op een koude dag van het weiland binnenkomt, drijfnat van regen of sneeuw. Daarnaast zijn ze ook geweldig in het drogen van een bezweet paard terwijl hij na een training afkoelt. Een paarden fleece deken helpt langzaam om de lichaamstemperatuur van een paard weer normaal te maken na een training, houdt een geknipt paard warm tijdens het verzorgen en verwijdert het vocht van de vacht van een nat paard. Dit allemaal zonder dat jouw paard het koud krijgt.

In een notendop

  • Een paarden fleece deken is extreem veelzijdig en kan in veel situaties worden gebruikt.
  • Ze worden vaak gebruikt als licht deken voor jouw paard in de stal, of als een vervanging voor andere dekens.
  • Ze zijn vaak warm en ademend en zijn meestal ontworpen met het oog op esthetiek, wat betekent dat het je vaak weinig moeite kost om een stijlvol paarden fleece deken te vinden.
  • Je weet dat jouw paarden fleece deken werkt als je druppels op het buitenoppervlak ziet verschijnen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn