Wat kan de zoutkamer bij Amsterdam voor jou betekenen?

Zouttherapie is een oeroude behandelmethode, die pas sinds enkele jaren bekend aan het worden is in ons land. Zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) slaat op het inademen van minuscule zoutdeeltjes, waardoor longen en luchtwegen worden gereinigd. Je immuunsysteem krijgt er een flinke oppepper van en de behandeling werkt heel effectief bij diverse aandoeningen van de luchtwegen en de huid. Goed nieuws voor de mensen die deze therapie wel eens willen proberen, want de zoutkamer bij Amsterdam in de buurt heeft maar liefst twee vestigingen, namelijk in Zaandam en Heemstede. Voor het gemak noemen we het Amsterdam, omdat Zaandam praktisch om de hoek ligt en het minder bekend is. De zoutkamer in Amsterdam heeft al vele mensen geholpen bij het overwinnen van onder andere astmatische klachten, maar het helpt bij nog veel meer klachten en symptomen, zoals:

  • Huidklachten (acne, eczeem of psoriasis)
  • Chronische hoesten
  • Hooikoorts (zelfs ernstige)
  • Bijholteonstekingen

De klachten waarbij behandelingen in de zoutkamer bij Amsterdam kunnen helpen zijn dus dus long- of huidgerelateerd. Het helpt met de functie van de longen doordat je de zoutdeeltjes letterlijk inademt, en je longen en luchtwegen dus worden gereinigd, en op de huid doordat je huid gedurende je verblijf in de zoutkamer met de lucht in aanraking komt. 

Met astma naar de zoutkamer in Amsterdam 

Een van de bekendste voordelen van de zoutkamer in Amsterdam is natuurlijk dat het helpt bij astma. Zelfs mensen die al jaren lijden aan astma en vrij heftige ademhalingsproblemen hebben ervaren er verlichting van. Hoe dit werkt is eigenlijk heel simpel: Astma is een ontsteking van de longen, waarbij de bronchiën geïrriteerd raken. Bij alles wat de longen ook maar iets irriteert vernauwen de luchtwegen, waardoor men last krijgt van kortademigheid, hoesten en een piepende ademhaling. De zoutkamer in Amsterdam zorgt ervoor dat de ontsteking in de longen vermindert, dat schadelijke bacteriën worden vernietigd en dat overtollig, taai slijm oplost. Bovendien herstelt het je afweersysteem en de biologische regulatie van het lichaam, waardoor het een nieuw evenwicht vindt. Als gevolg daarvan verwijden de luchtwegen zich opnieuw, kan men vrijer ademen en verminderen de symptomen van astma vaak aanzienlijk. Een fijn bijkomend voordeel is bovendien dat het centrale zenuwstelsel kalmeert, waardoor u meer energie krijgt, beter slaapt en stressbestendiger wordt.

De zoutkamer in Amsterdam voor huidklachten

Hoewel de zoutkamer in Amsterdam het vaakst wordt bezocht door mensen met astmatische klachten of andere longgerelateerde symptomen, kan het ook zeer goed helpen bij huidklachten. Door het ontsmettende karakter van zout herstelt namelijk het natuurlijk evenwicht van de huis zich. Allereerst vermindert jeuk, waardoor je minder geneigd bent aan korstjes te krabben. Daarnaast vermindert het direct het aantal ontstekingen op de huid, laat het roodheid verdwijnen en verbetert het zuurstoftransport in de huid. Dit alles samen zorgt ervoor dat de huid al na enkele behandelingen rustiger oogt en minder ontstekingsactiviteit laat zien. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf van je huid afblijft om de behandelingen een eerlijke kans te geven. Doe je dit netjes, dan kun je met behulp van de zoutkamer in Amsterdam hele mooier resultaten bereiken, zelfs als je al jaren huidklachten ervaart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn