Gehoorzaamheidstraining hond volg je bij Hondenschool Venlo

Denk je erover om gehoorzaamheidstraining met je hond te gaan volgen? Wat een goed idee! Zelfs als je geen problemen ervaart, kan een gehoorzaamheidstraining met je hond volgen een hele goede vorm van teambuilding zijn. De band tussen jou en je trouwe viervoeter zal sterker worden en jullie zullen meer plezier aan elkaar gaan beleven. Je leert precies wat je hond van jou nodig heeft om daarop te kunnen anticiperen. Dit zijn cursussen waarvoor je je kunt inschrijven:

  • Puppycursus
  • Basiscursus
  • Gevorderdencursus
  • Recreatief speuren

Meer te weten komen over de mogelijkheden betreft een gehoorzaamheidstraining voor de hond? Ga dan naar de site hondenschool-venlo.nl. Hondenschool Venlo biedt jullie precies aan wat je zoekt. Er is altijd een cursus op maat te vinden waarin jij precies leert wat je wilt leren. Meer weten? Dan neem je contact op en plan je direct een afspraak in om zo’n gehoorzaamheidstraining met je hond te volgen.

Waarom gehoorzaamheidstraining hond volgen?

Er wordt wel gezegd dat er geen trouwer dier bestaat dan de hond. We denken dat dit ook inderdaad het geval is. Je kunt wel stellen dat het levensdoel van een hond is om jou blij te maken. En daar heeft zo’n dier dus ook veel voor over. We kunnen allemaal de bekende verhalen van een baasje dat sterft en de hond alleen achterblijft. Deze kan weken of zelfs maanden op de plek wachten waar het baasje voor het laatst is gezien. Sommige viervoeters waken zelfs bij het graf. Dat zijn verdrietige, maar tegelijkertijd ook mooie verhalen. Het wil zeggen dat het dier veel om je heeft gegeven, en zich geen leven zonder jou voor kan stellen. Misschien is dit wel een belangrijke reden waarom je een viervoeter in huis hebt gehaald. Je stelde je het beeld voor van een trouwe hond, die altijd luistert en rustig zonder lijn met je mee kan lopen buiten. Het tegendeel blijkt echter vaak het geval te zijn. Je krijgt een hond die slecht luistert en heel wat frustraties oplevert. Buiten trekt hij aan de lijn en als je ‘m los doet, ben je hem zomaar kwijt. Hoeveel je ook roept, hij luistert niet. Wat kun je daar nu aan doen? Een gehoorzaamheidstraining met je hond volgen is dan een heel goed idee. Een gehoorzaamheidstraining voor je hond volgen betekent dus niet dat jij je hond kunt afleveren om even later weer hergeprogrammeerd op te pikken. Het zijn namelijk de baasjes zelf die de gehoorzaamheidstraining voor de hond vooral nodig hebben. Zij moeten leren hoe ze moeten omgaan met ongehoorzaamheid en hoe dit te veranderen naar ge-hoorzaamheid.

Vind de juiste trainer

Ervaar je momenteel geen probleem? Dan kan het zijn dat hier rond de jaarwisseling verandering in gaat komen. Heel veel honden hebben namelijk angst voor vuurwerk. Aangezien dit vaak niet een paar uur duurt maar zelfs een paar dagen, kan dit je viervoeter totaal doen panikeren. Ook dan is het volgen van een gehoorzaamheidstraining voor je hond een goed idee, zodat je precies weet hoe te handelen in zo’n situatie. Je leest op onderstaande site ook al belangrijke tips die je toe kunt passen om direct zelf aan de slag te gaan thuis. Twijfel je? Ga dan zeker niet zonder begeleiding aan de slag. Hoe dan ook is het wel interessant om te lezen wat in het geval van voorbereiding op de vuurwerkknallen wordt aangeraden om te doen. Nu is het nog zaak om een goede trainer te vinden die jullie beiden goed kan begeleiden. Deze vind je in de vorm van hondenschool-venlo.nl. Op de site lees je hier alles over.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn